Positief geluid(ingezonden
) Uitgelicht: El Fath-moskee in Amersfoort, AD Amersfoortse Courant, 18.9.2009

Rond de El Fath-moskee in Amersfoort zijn spanningen tussen moskeebezoekers en mensen die hun hond uitlaten op een openbaar voetpad achter de moskee. Een buurtbewoner is mishandeld. Een van de moslims dreigde een hond dood te schieten, zo meldt AD Amersfoortse Courant. Maar, schrijft de krant: "Er zijn ook positieve geluiden te horen in het buurtje achter de moskee. Tini Hilhorst: 'Ik vind het juist gezellig, een moskee vlak bij huis. Zeker als ze op vrijdagavond bidden, galmen de mooie geluiden door de buurt'. "

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

9 opmerkingen:

 1. Zo kan men ten alle tijden, als groep, bijvoorbeeld een Volksvertegenwoordiger uitnodigen om eens te komen spreken en uitleg te geven of het een of ander. Wat men zoal doet daar in Den Haag.

  Over alle andere dingen dan het uitlaten van honden incombinatie met moskeebezoek.

  En dit onder het motto:
  Luistert de politicus niet naar ons, dan nodigen wij de politicus uit zodat wij naar haar/hem kunnen luisteren. Komt Mozes niet naar de Berg, dan komt de Berg wel naar Mozes.

  DUS!

  Regel een fatsoenlijk zaaltje met koffie, biedt de gast een ruime reisonkostenvergoeding aan, desnoods onderdak voor één nacht en luister.
  Vooral geduldig en vriendelijk luisteren !
  Laat u uitsluitend voorlichten en wees er op bedacht dat men absoluut geen discussie start of "stevig aanpakt"
  Dat is voor een andere gelegenheid.

  En wellicht kun u, na enige tijd en wat bedachtzaamheid de volgende uitnodigen.
  Zo start men een nieuwe traditie of gewoonte. Onze cultuur verrijken en de samenleving ont-islamiseren.

  U ziet het. Voor democratie, anti-islamisering en/of kennisvergaring hoeft men niet al te diep in de portefeuille tasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoonheid is betrekkelijk, en wat iemand mooi vindt is ook zeer persoonlijk. Even een citaat: Tini Hilhorst: 'Ik vind het juist gezellig, een moskee vlak bij huis. Zeker als ze op vrijdagavond bidden, galmen de mooie geluiden door de buurt'. "
  Mooie geluiden is in dit geval wel erg persoonlijk. Veel mensen zijn totaal niet gediend van wat er te horen is. Nog daargelaten dat de meeste mensen het niet kunnen verstaan. DIt soort gezang is in een andere toonladder waarbij akkoorden niet mogelijk zijn. Dit botst met het octaaf dat in de vrijwel in de gehele beschaafde wereld wordt gebruikt. Hierdoor klinkt het naar ons gehoor vals. Als nu ook nog de strekking van de gezongen / uitgesproken teksten word meegewogen dan slaat de wijzer helemaal de tilt. De teksten die worden opgedreund zijn vaak te lezen in de ondertitels van o.a. de NMO. Daar is vaak de koran recitatie te lezen. En de inhoud van die teksten is niet mis. Er klinkt steeds een diepe minachting voor de beschaafde wereld en de werkelijkheid. De allerergste stukken worden natuurlijk nooit Nederlands ondertiteld uitgezonden op de publieke omroep. Dan zou iedereen kunnen weten waarover het gaat, en dat moet voorkomen worden. Omdat de koran openlijke discriminatie van vrouwen propageert, omdat in de koran de moslims wordt opgeroepen om joden aan het einde van de 'vastenmaand' ramadan neer te slaan, en omdat de islam nooit afstand genomen heeft van de slavernij en de discriminatie en uitbuiting van negers, daarom is het niet mooi om te horen.
  Sterker nog het is afschuwelijk om te beseffen wat voor een verschrikkelijke haatdragende teksten er uit de luidsprekers van de moskee kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt iedere dag duidelijker, dat de politie de veiligheid van de burgers niet meer kan garanderen. Daarmee faalt het apparaat, de verantwoordelijke burgemeesters, en, als er niet landelijk wordt ingegrepen, de landelijke politie, dwz dit kabinet, het 4e kabinet Balkenende, dat de problemen ontkent dit alles laat escaleren.

  Pek en veren voor die gasten. Ophoepelen en liefst vandaag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "de landelijke politie, dwz dit kabinet" moet zijn: "de landelijke politiek, dwz dit kabinet"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zou bijzonder spijtig zijn als kritisch weerwoord en bezorgde, misstanden benoemende mensen veranderen in een soortgelijk monster als zij wensen te bestrijden.

  Naast belichtend doorvragen blijft daarom praktisering van een gezond zelfkritisch vermogen noodzakelijk om niet door te slaan de andere kant op.

  Dossiervorming lijkt hierbij van zeer groot belang om plotsklaps verdwijnende of aangepaaste bronnen verlichtend beschikbaar te houden en verkleurende verdomming van een gepresenteerde groenroze bril voor te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad Sjun,

  Het woord "kopvoddentax" maakt misschien teveel enthousiasme los..bij wat ongeduldige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meid, -Tini Hilhorst- je hebt groot gelijk. Persoonlijk vind ik zo’n clitoris besnijding bijvoorbeeld ook heel fraai. Gezellig. Een stuk mooier dan zo’n ordinaire piercing. En weet je wat nou zo fijn is? Je kan het gewoon laten uitvoeren met een aardappelschilmesje. Misschien wel in een schemerig achterafzaaltje in die fijne moskee bij jouw in de buurt. Gezellig, he? Een beetje zoals vroeger… met abortus. Dat was ook altijd knus. Met die breipennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meid, -Tini Hilhorst- je hebt groot gelijk. Persoonlijk vind ik zo’n clitoris besnijding bijvoorbeeld ook heel fraai. Gezellig. Een stuk mooier dan zo’n ordinaire piercing. En weet je wat nou zo fijn is? Je kan het gewoon laten uitvoeren met een aardappelschilmesje. Misschien wel in een schemerig achterafzaaltje in die fijne moskee bij jouw in de buurt. Gezellig, he? Een beetje zoals vroeger… met abortus. Dat was ook altijd knus. Met die breipennen.

  BeantwoordenVerwijderen