Jeroen Mirck!
Uitgelicht: Jeroen Mirck, blogger, redacteur bij de Vara (De Joop) tevens juryvoorzitter van de Dutch Bloggies 2009. (7 t/m 10 sept. 2009)


Op Het Vrije Volk staat al enkele dagen de volgende tekst van Duns Ouray:

"Jeroen Mirck denkt nu dat hij wordt doodsgewenst door "de reaguurders van HVV". Onzin, natuurlijk. Men kan helemaal niet reaguren op HVV. Dit schreven we wel over Mirck. Kwalijk dat een DeJoop-redacteur nu al dergelijke laster verspreidt." Aldus Duns Ouray.

Hoewel Hoeiboei nog nooit van de naam Jeroen Mirck heeft gehoord, laat staan dat de naam Jeroen Mirck ooit door een van de Hoeiboei-schrijvers is gebruikt, of zelfs door een van de reageerders..., toch meent Jeroen Mirck, blogger, Vara-redacteur en bovenal voorzitter van de Dutch Bloggies, al vier dagen dat hij "Hoeiboei wel bedoeld zal hebben":

Snapshot 1:

Snapshot_mirck_2

Donderdagavond 10.9.2009 is de update plotseling gewijzigd in de volgende tekst:

snaphot 2:

Snapshot_mirck2

De rest van z'n tekst heeft Mirck ook maar wat aangepast. Niet dat het ons boeit maar we hebben er het volste vertrouwen in dat Jeroen Mirck de geschiktste juryvoorzitter is die de Dutch Bloggies zich maar kan wensen.

Vuilspuiterij, hm. Maar gesubsidieerde vuilspuiterij? Bij dezen meldt Hoeiboei zich 'af' voor de Dutch Bloggies 2009. Bedankt!

Bron: Jeroen Mirck.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

9 opmerkingen:

 1. Ik heb mijzelf ook afgemeld hoewel ik de beste blogger ter wereld ben en nog nooit voor neuken betaald heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken mezelf niet in "een schrijnend gebrek aan debatteerkunst. Dit soort onaangepast gedrag" (sic).
  Wel ben ik iemand die heel lang de mond gehouden heeft en die zich nu mengt in de discussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch apart dat bepaalde blogs vallen over term 'schreeuwerig'. Ik zie daar niet echt een belediging in, maar HHV, FN en Hoeiboei blijkbaar wel. Wie de schoen past, trekke hem aan. Opmerkelijk ook is de door Hoeiboei gehanteerde logica dat je alleen iets over Hoeiboei mag zeggen als je naam "ooit door een van de Hoeiboei-schrijvers is gebruikt." Dat maak ik zelf wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat ie er om vraagt bij deze:

  Jeroen Mirck ik ken je niet.

  Daarom met des te meer animo:

  "ongezien de tyfus"

  zoals ze op Geen Stijl altijd roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn hier nooit doodsbedreigingen geuit.

  Jeroen Mirck laat duidelijk zien dat het niveau van de VARA-journalistiek behoorlijk laag is. Zonder goed bronnenonderzoek beschuldigingen uiten en van alles lopen te beweren. De politiek correcte dwangbuis schijnt weinig zorgvuldigheid voor het aanhalen van bronnen te vereisen. Het doel heiligt de middelen lijkt het wel. Als Hoeiboei-webmaster zou ik een volgende keer een e-mail naar de VARA sturen waarin deze omroep op deze onjuiste beschuldigingen wordt gewezen en ervoor kan worden aangeklaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jeroen Mirck
  Voor een journalist ga je nogal onzorgvuldig met de feiten om. Eerst noem je HVV als voorbeeld van een blog met schreeuwerige comments en vervolgens schrijf je "ik doelde op Hoeiboei". Waar stond die doodsbedreiging dan?
  En dan nog iets, het lijkt me dat je als voorzitter van de Dutch bloggies je eigen (niet onderbouwde oordeel) voor je moet houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Rudolf, @Lia: Goed lezen is ook een kunst. Ik schrijf niet dat er doodsbedreigingen worden uitgesproken op Hoeiboei, maar wel 'dit soort onaangepast gedrag'. Zoals een Victor die me 'ongezien de tyfus' wenst. Dat vinden reaguurders onder elkaar natuurlijk hartstikke lollig, maar probeer het ook eens op straat: grote kans dat je gespreksgenoot dat niet waardeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "grote kans dat je gespreksgenoot dat niet waardeert"

  Zeer waarschijnlijk is het ook niet de bedoeling geweest van de "ongezien de typhus" wenser dat de aangesprokene er blij van werd.

  Best wel grappig om te zien hoe lang de tenen van mensen soms zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen