Aanbidden moslims en christenen dezelfde god?


Op dinsdag 22 september 2009
vindt met medewerking van Prof. Dr. Hans Jansen en Joods-Christelijk Pastor Ben Kok, vanaf 19.30 uur in de Evangelische Hogeschool te Amersfoort de boekpresentatie plaats van “Dezelfde God? Jezus, heilige Geest, God in het christendom en in de islam” naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van Mark Durie’s boek: Revelation? Do We Worship the Same God?

Het lijkt een simpele vraag, maar dat is hij niet. Moslims staan erop dat we dezelfde god aanbidden en in feite vereist het getuigenis van de Koran dat zij dit geloven. In “Dezelfde God?” toont Durie aan dat christenen goede redenen hebben om vraagtekens bij deze islamitische stelling te zetten. “Dezelfde God?” vergelijkt de HEER (JHWH) van de Bijbel met de Allah van de Koran en toont helder aan vanuit studie van de geschriften van de islam en het christendom dat de HEER God van de Bijbel en Allah van de Koran in vele opzichten verschillen. Zij hebben zulke verschillende persoonlijkheden en verschillende capaciteiten, dat van hen niet gezegd kan worden dat ze dezelfde god zijn.

Dr. Mark Durie is theoloog, mensenrechtenactivist en pastor van een Anglicaanse kerk in Australië.

Voor meer informatie en bestelling van het boek: www.dezelfdegod.nl

5 opmerkingen:

 1. nee hoor die van moh. is een fantasie geval hij houdt niet van zijn naaste. Is een killer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de beheerder van dit blog: is het ook mogelijk om automatisch reacties te ontvangen als men nog géén bijdrage heeft geleverd?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee!

  Om de dooie dood niet! Met geen mogelijkheid is god dezelfde als de mohammedaanse Allah. Want god is de vader van Jezus, en daarom is het voor een christen niet zo heel erg belangrijk om god te aanbidden. In het oude testament wilde god nogal eens een stad van de aardbodem wegvagen of al het land overspoelen. In het nieuwe testament niet meer. Sinds Jezus hoeft niemand meer bang te zijn voor god. De Heere God is een stuk menselijker geworden. De zonde is afgekocht, klaar! Maar voor de mohammedanen ziet de toekomst er minder rooskleurig uit, er is geen zekerheid, geen verlossing en bovenal geen liefde. Christenen zijn bevrijd van alle onzin, alleen de essentiële dingen zijn overgebleven. Moslims zijn echt in de aap gelogeerd. Met geen mogelijkheid is er zekerheid dat Allah de ongelukkigen die hem nu moeten aanbidden ooit zal toelaten in de tuin der lusten. Nog een geluk dat Allah alleen maar een varken is met een asbak op zijn kop. En dat er dus daarom feitelijk niets te vrezen is, maar er is ook niet mee te winnen.

  BeantwoordenVerwijderen