Vraag en Antwoord (12)

Vraag_top_1

De enorme verontwaardiging over de suggestie een hoofddoekbelasting in te voeren, bewijst maar weer eens hoe zeer discriminatie in Nederland door goede Nederlanders wordt afgekeurd. Het is in dat licht dan ook bevreemdend dat de regels die de islamitische sharia officieel oplegt aan niet-moslims, ten aanzien van kleding, belasting, gedrag, haardracht, wijze van vervoer, enzovoort enzovoort, nooit veel aandacht hebben getrokken en geen bekendheid genieten, laat staan dat deze regels (in de wandeling bekend als het Pact van Umar) ooit bij Nederlandse politici tot verontwaardiging hebben geleid.

Arabist Jansen

17 opmerkingen:

 1. Inderdaad, mijnheer Jansen.
  De hoofddoekbelasting is net zo idioot als de inwilliging van de eis om gescheiden te mogen zwemmen, aparte behandelingsloketten op te richten en theater zitplaatsen voor Islamitische vrouwen (en dus ook voor mannen) te reserveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de hoofddoekbelasting lijkt sterk op de intolerante regels die de islam aan niet-moslims oplegt. Wilders zou beter hebben gescoord als hij zijn voorstel gebruikte om juist die andere dingen van de multicul belachelijk te maken, zoals Dirk, ook terecht zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar over de hoofddoekbelasting gilt iedereen van verontwaardigde woede de stembanden kapot terwijl al het andere, zoals Dirk noemt en veel en veel meer: stilte, diepe stilte. De stembanden van de morele elite zijn dan plotseling wegens politieke correctheid gesloten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Prof,
  Helaas, een foutje !

  "De enorme verontwaardiging over de suggestie een hoofddoekbelasting in te voeren, bewijst maar weer eens hoe zeer discriminatie in Nederland door goede Nederlanders wordt afgekeurd. "

  Daar waar "discriminatie" staat dient "discriminatie door de overheid" te staan.
  Inderdaad ligt artikel één van de grondwet in de harten van de Nederlanders gesloten.

  Dicriminatie gebezigd door burgers voor onderling gebruik is volgens aloude Nederlandse gewoontes en waarden echter volledig acceptabel.
  Dat begint al op peuter leeftijd.

  Artikel 137, derhalve, is een voorbeeld van illegale wetgeving.
  Het mist draagkracht in de samenleving.

  Had ik tot slot nog een vraagje.

  Weet u waar ik rode mouwbanden kopen kan. U weet wel, die met een hakenkruis er op.
  Tenslotte is het over een tijdje Carneval en , zoals u weet, de tijd vliegt.
  Mocht u me daarbij niet kunnen helpen, weet u dan misschien nog een goede zaak, zo eentje waar je nog persoonlijk geholpen wordt door een goed opgeleide verkoper, dat kommunisietisse vlaggen in voorraad heeft ? Van extra fel rode kwaliteit. Ik zoek een exemplaar in groot formaat, zo een die Rudig van Dans ooit gaarne in een Balletvoorstelling wil gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wel eens gedacht dat als een vader zijn dochters dwingt om naar school te gaan met een hoofddoek, of als een man zijn vrouw verplicht om een hoofddoek te dragen, dat hij dan zelf ook een hoofddoek zou moeten dragen. Dit is ook een domme onuitvoerbare gedachte, tenslotte zal geen enkel meisje of vrouw toegeven dat zij wordt gedwongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...maar is het hoofddoekje zelf geen discriminatoire uiting dan? Men wil er toch (op demonstratieve wijze) het onderscheid tussen een bepaald geloof en anders- of niet-gelovigen mee uitdragen? (en bovendien is het ook nog een uiting van sexe-discriminatie, welbeschouwd). Hoezo zijn Nederlanders anti-discriminatoir, discrimineren betekent toch onderscheid maken, of zijn hoofddoekjesdragers geen Nederlanders?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een ding is met Wilders' suggestie al voor elkaar gekregen. In de VK opiniecolommen is de discussie over het kopsvod losgebroken.

  Hierdin wordt er door tal van respondenten ook gewezen op andere onderdrukkende aspecten van de (politieke)islam. De Jizya bevoorbeeld. En de benarde, rechtenloze positie van niet moslims in de islamitische wereld.

  Als deze zet van Wilders nadelig zal uitpakken door stemmenverlies,
  dan wordt dat weer ruimschoots gecompenseert door de verbreding van de discussie en de verhoogde kennis van de misleidde (Nederlandse) vriendjes van het kopsvod.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met het binnenhalen van de islam en haar aanhangers (in grote getale) veroorzaakt de politicus een gescheiden samenleving doordrenkt met discriminatie. We zullen als de politicus haar werkt niet doet hoe je het ook bekijkt corrigeren. Binnen de sociologie is het probleem van het grote getal immigranten t.o.v. de aanwezige groep bekend, waarom niet bij politici?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pact van Omar:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pact_van_Omar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik schreef dit op een engels blog, had geen zin het te vertalen:

  It's obvious to anyone with an open mind and internet access that there's a huge schism opening between governments allowing/promoting mass immigration and it's native population.

  By denying the facts these governments give rise to civil unrest which has unfortunately only one route to release the pressure, extreme right. In practically all countries concerned there's no other political alternative since the center/left political mainstreams all fish in the same voting pond, immigrants.

  By binding those votes using the social welfare systems it becomes a ever increasing spiral. The more immigrant votes the longer the political mainstream stays in power, thereby stimulating the mainstream to import even more votes.

  As more immigrant votes accumulate, immigrant majority is quickly becoming a reality.

  In itself this should not pose a problem, if the immigrants were in majority well educated, positive people. But as shown in multiple posts here, the majority consists of social underclasses from countries were even the social middleclass has not the same level of social sophistication as western native underclass.

  So we import multitudes of illiterate/uneducated people, whose presence causes a major strain on the social welfare and social structure. In doing so the governments support in the native voting pool diminishes forcing the governments to import more votes.

  This speeds the spirals rotation.

  In the end the only thing that rests the native population is the sordid answer of the extreme right. For now, natural revulsion stops most citizens from actively supporting their agenda but the time is coming near this last barrier will be scaled by the impulse of the general population frustrations.

  A very disconcerting future lies ahead.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De opbrengst van de kopvoddentaks voor de blijfvanmijnlijf huizen is nog niet zo'n slecht idee. Desondanks acht ik het voorstel onuitvoerbaar en geef ik, deze zelfzame keer, CDA=er Van Geel gelijk dat Wilders zijn principes verkoopt voor 1000 euro. Als Wilders de discussie op gang wil houden is dat hem ook goed gelukt. Zoals met die achterlijke PvdA er Mei Vos die "volgend jaar met Prinsjesdag maar [b]eens[/b] met een hoofddoekje op komt".

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wie morgen in Egypte een vervallen kerk wil opknappen heeft een probleem. Minder opvallend maar evenzeer uit den boze is het verkopen van het Boek van Mormon in de plaatselijke Ako van Riyad.

  Maar dat zijn grootheden die zich niet verdragen met de westerse uitkomst aan liberale vrijheden. Om dié reden in datzelfde westen een soortgelijke beperking of belasting opleggen doet afbreuk aan dat gene wat wij aan inzichten verworven hebben en waar wij voor staan.

  Wilders mag een signaalfunctie hebben, mag er terecht op wijzen dat de islam in zijn aard de aansluiting met de rechten van de mens gemist heeft, maar het is weinig productief om als tegenzet de eigen verworvenheden terzijde te schuiven.

  Was het wellicht een steek onder water? Misschien, maar dan nog hebben wij niets te maken met de gebruiken in landen aan wie de verworvenheden van de verlichting voorbij zijn gegaan.

  Het komt mij voor dat Allah het pleit reeds verloren heeft. De indoctrinatie bij een soap als "As the world turns" dat niet bij enig probleem 'Insallah' wordt geroepen spreekt boekdelen.

  Om die verloren positie van Allah te benadrukken middels een belasting op hoofddoekjes is mosterd na de maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Wie morgen in Egypte een vervallen kerk wil opknappen heeft een probleem."

  Dit is een voorbeeld van enorme bullshit.
  Wij hebben niets tegen Egyptenaren. En als Egyptenaren in Egypte iets islamitisch willen doen, dan is dat aan de Egyptnaren en niet aan ons.

  Deze globalist wil gaarne de Nederlandse grenzen doen opheffen.
  En daar ben ik op tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Dirk.

  Misschien globalisering in de betekenis van hoe in hun eigen land gehandeld wordt doen wij ook. Daar geen kerk mogen bouwen dan hier ook geen moskee.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dacht iemand hier werkelijk dat Wilders, mocht hij aan de macht komen, die hoofddoekbelasting zal invoeren? Natuurlijk niet.
  Het was duidelijk grappig bedoeld. Kijk goed naar dit moment in het 2de kamer debat en je ziet dat Wilders even aarzelt in wat hij zal zeggen en dan de verkeerde weg inslaat. Daarna wordt het duidelijk dat hierover door de PVV helemaal niet is nagedacht omdat zo'n belasting natuurlijk helemaal niet opgelegd kan worden. En dan 1000 euro/j. Je zal als Turk maar 5 dochteren hebben + vrouw.
  Nee, dit was niet serieus bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat het anders bedoeld was; Altijd als men vindt dat iets niet gewenst is dan wordt het belast: bier/wijn etc, tabak, benzine, foutparkeren, eigenlijk alle luxe (hoger btw-tarief), hondenbelasting, motorrijtuigenbelasting etc etc. Wilders' move moet m.i. gewoon gezien worden als: "tweede kamer, spreek je er nu eens voor uit dat we die hoofddoeken ongewenst vinden".

  Het is niet discriminatoir, het zou gewoon neerkomen op integratie binnen het nederlands systeem van wet- en regelgeving.

  BeantwoordenVerwijderen