Pakistaanse fundi's ontdekken nu ook de Poldermoskee

Mqieuropeancouncilpeaceintegratio_2

Het wordt een beetje eentonig, daarom in dit geval slechts een korte update. Ook Pakistaanse fundamentalisten hebben de Poldermoskee ontdekt. Tijdens de vastenmaand ramadan geeft Minhaj-ul-Quran in samenwerking met de Poldermoskee een cursus over de verzameling hadith-uitspraken van de schrijver al-Bukhari. De Nederlandse website van Minhaj-ul-Quran International (MQI) geeft weinig informatie. We lezen dat deze stroming een 'islam van liefde en vrede' voorstaat en we zien het lachende gezicht van de Pakistaanse islamgeleerde Shaykh-ul-Islam Prof dr. Muhammad Tahir-ul-Quadri.


Deze liefdevolle baardman is de auteur van Islam and Christianity. Karen Jespersen en Ralf Pittelkow citeren hieruit in hun spraakmakende boek Islamisten & Naïvisten (blz. 113). "Verachting tonen voor de profeet als de laatste profeet is een misdrijf dat niet getolereerd kan worden, ongeacht of het misdrijf direct of indirect, bewust of onbewust is. Het misdrijf is zo ernstig dat zelfs het berouw van de desbetreffende persoon hem niet kan vrijpleiten van de doodstraf." Kortom, een club die heel apart werkt aan 'vrede en integratie'. Welkom in de Poldermoskee.

Carel Brendel

2 opmerkingen:

  1. Het beste zou zijn als gewoon naar buiten komt wat daar wordt gezegd. Dat lijkt me dan meer dan duidelijk. Maar multicullers die alles willen toedekken en moslims zullen daar weinig voor voelen, want daardoor zou het idee van de eeuwige en zielige moslim als slachtoffer wel eens heel anders kunnen worden, namelijk die van intolerante, dogmatische xenofoob die al het andere afwijst en wel meer op het klassieke beeld van de nazi lijkt dan menigeen lief is.

    BeantwoordenVerwijderen