"... Dan wil ik hier ook niet meer blijven."
Uitgelicht
: weblog Anja Meulenbelt, comments van Drifa en Anja onder 'Niet Ramadan verliest, maar de jongeren', 23.9.2009. Hierr.

"Het is jammer dat het waar is wat hierboven staat. Het groeiende besef dat we nooit zullen worden geaccepteerd om wie we zijn. Hoe Nederlands ik ook ben en hoe hard ik ook mijn best doe, met mijn achtergrond, mijn religie en mijn uiterlijk (’hoofddoek’) zal ik nooit voor vol worden aangezien. Kunnen we daar wat aan veranderen? Ik vraag me af of ik dat nog mag meemaken (’k ben 32…). En tegen welke prijs het uiteindelijk toch gaat lukken? Dáár wil ik niet te lang over nadenken. De vooruitzichten zijn niet erg rooskleurig, zeker niet met een PVV als (waarschijnlijk!) de grootste partij.
Ik vraag me vaak af wat de toekomst ons brengen zal en dit soort gebeurtenissen zorgen er toch voor dat het vertrouwen slinkt. Moet ik dan, zoals onze ouders vaak zeggen, toch zorgen voor een plan B? Een soort van vluchtroute als ons leven hier ‘gevaar’ dreigt te lopen? Niet iets waarvan ik ooit dacht te denken…"

Reactie door Drifa — woensdag 23 september 2009 @ 14.17

"Nou, als je me op dit weblog een beetje gevolgd hebt weet je dat ik ook niet zo vrolijk ben over hoe het er in Nederland voorstaat, Drifa. Maar een paar dingen om de zaken in perspectief te zien: Wilders mag dan in de peilingen weliswaar de grootste partij zijn, maar zijn aanhang blijft in Nederland toch nog steeds een minderheid, want de andere partijen bij elkaar zijn nog steeds vele malen groter. Gelukkig wel.

De meeste mensen willen toch nog steeds wel gewoon samenleven, en accepteren het dat niet iedereen hetzelfde is en niet iedereen er hetzelfde uit hoeft te zien.
En nog iets: ik heb de tijd nog meegemaakt dat Surinamers hier als buitenstaanders werden gezien, en dat is iedereen nu al bijna vergeten. Joden waren in Nederland ook lang buitenstaanders. Nu vergeet iedereen ze als de ‘minderheden’ op worden genoemd. Dus zeg niet ‘nooit’.

En verder: ik was de laatste tijd bij een paar iftars, daar zaten niet alleen hartstikke interessante en aardige islamitische Nederlanders, er waren ook buurtbewoners en politici die als ‘autochtoon’ gelden, en die willen wel met elkaar. Zoals Job Cohen zei: we moeten elkaar een beetje vasthouden. Was ik wel van plan om te blijven doen, hoor, Drifa! Ik zie ook heel veel goede dingen ontstaan, juist omdat we niet willen dat mensen zo worden buitengesloten. Ik zou als het niet zulke slechte tijden waren nooit met zoveel plezier en met zo’n warm gevoel op die iftars hebben gezeten en zoveel mensen hebben leren kennen die ik anders vast niet was tegengekomen. Dat is echt de andere kant.

Ik heb het de laatste tijd vaker gehoord, mensen die er voor zorgen dat hun tweede paspoort geldig blijft, die goud sparen (net als de joden vroeger, zei iemand) en er over denken waar ze heen gaan als ze weg moeten. Ik snap dat en ik vind het vreselijk dat mensen al zo moeten gaan denken. Zorg jij voor je veiligheid, en laten we er tegelijk samen voor zorgen dat het zover niet hoeft te komen.

O en als het ooit zover zou komen, ik ga mee hoor. Dan wil ik hier ook niet meer blijven."

Reactie door Anja — woensdag 23 september 2009 @ 14.32
Bron

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

7 opmerkingen:

 1. Meulenbelt, of hoe de "Joden" voor Anja en de allochtonen tegelijk oorzaak en wonderelixer zijn. Hoe door valse vergelijkingen tegelijk mensen monddood te maken en te verketteren.
  Deze vrouw behoort tot het slechtste en meest duistere dat communisme, socialisme en links facsisme hebben voortgebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er gloort licht achter een nu nog donkere horizon. Hoe Anja Meulenbelt heeft kunnen afzakken van een keurige saaie middelmatige feministe tot iemand die met de vijand heult is mij altijd een raadsel gebleven. Zelf ben ik een feminist, net als mijn moeder en grootmoeder. Ik geloof in de gelijkwaardigheid van mensen, man en vrouw, zwart, rood, geel en wit. Ook ben ik van mening dat de hoofddoek een symbool is van vrouwenhaat.
  Nu Anja Meulenbelt heeft te kennen gegeven te willen vertrekken kan het alleen maar de goede kant opgaan met Nederland. Weg met de onderdrukkers van vrouwen die zogenaamd vrouwen de keus laten om een hoofddoek te dragen. Weg met die vuile collaborateurs die alles goedpraten. Zogenaamd is de hoofddoek een teken van reinheid en van onderdanigheid. Maar de vraag is rein ten opzichte van wie of wat, en onderdanig ten opzichte van wie of wat!
  Anja Meulenbelt is een verschrikkelijk mens dat vrouwenhaat goedpraat en die onmenselijke onderdrukking weg-babbelt. Die hersenloze praatjes doen meer kwaad dan het lijkt. Het gevaar zit niet in de kwaadaardige filosofieën die Anja Meulenbelt tegenwoordig ventileert, in vergelijking is het schijnbaar nog wel menselijk. Maar het gevaar is dat iemand die vroeger heeft kunnen nadenken nu is vervallen tot sektarische vrouwenhaat. Imams vertellen wekelijks veel ergere dingen, maar van dat soort mensen is niets te verwachten.
  Als een puppy op de mat schijt, dan is dat het begin van het leren om buiten de behoeftes te doen. Maar als een volwassen hond plotseling binnen op de deurmat gaat hurken dan is dat een teken van intredende dementie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het groeiende besef dat we nooit zullen worden geaccepteerd om wie we zijn. Hoe Nederlands ik ook ben en hoe hard ik ook mijn best doe, met mijn achtergrond, mijn religie en mijn uiterlijk (’hoofddoek’) zal ik nooit voor vol worden aangezien. Kunnen we daar wat aan veranderen ..

  Het probleem is dat je met een hoofddoek je 'achtergrond' op de voorgrond zet. Met religie heeft het niets te maken, wel met agressieve politieke opvattingen.

  Of je glimlacht tevreden als Theo daar ligt,Tja...


  MAAR !
  Ik heb Wilders nog nooit een keer met geweld weten te dreigen. En volgens mij heeft nog nooit één moslim als brievenbus gediend.
  dus..

  Www.samsonite.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een misselijk staaltje van zelfmedelijden en zelfbeklag. Wat zijn ze toch weer zielig. Zo misplaatst. Wat heeft die Meulenbelt toch veel tijd als Eerste kamerlid om zo'n hysterisch blog erop na te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meulenbelt gaat echt niet weg hoor, was dat maar zo. Ze heeft het veel te goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Rudolf
  Hetzelfde geldt voor publieke ruimte claimende hooddoekjes, ietswezens en haatbaarden. De vetpotten van het Westen houden hen hier. Stel je voor dat de mensen die vooral zichzelf buiten sluiten en bijdragen aan cumulering van kosten helemaal niet gemist zouden worden...

  http://www.joostniemoller.com/2009/07/baard-blijft-in-limburg/

  BeantwoordenVerwijderen