Fayza Oum’Hamed over uithuwelijkingPauw en Witteman, 7 september 2009.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie Van der Laan: "Het is pure slavernij".


In het boek De uitverkorene vertelt Fayza Oum’Hamed hoe ze als 16-jarig meisjes vanuit Berber gebied naar Nederland kwam om uitgehuwelijkt te worden. Jarenlang werd ze door haar man opgesloten en mishandeld in Amsterdam. Uiteindelijk kon ze ontsnappen uit haar situatie. In haar boek schrijft ze over haar leven in gevangenschap en hoe ze deze situatie na acht jaar heeft weten te ontvluchten.

Fayza Oum'Hamed, De uitverkorene, Uitgeverij Artemis, ISBN: 9789047201175.

3 opmerkingen:

 1. Noem eens zo'n schep:

  De (ex man) van die vrouw oppakken en uitzetten en moslim immigratie de eerste 10 jaar verbieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemen: 12jarige overleden tijdens bevalling.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1288741.ece/Jemenitisch_meisje_12_bij_bevalling_overleden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor eens, de profeet der moslims gaf met de consumering van Aïsha een voorbeeld van kinderlijke loopsheid af dat door sommige copycats nog steeds blind wordt nagevolgd. Niet elke familie heeft meerdere hersencellen ter beschikking, laat staan dat men overal met het gebruik ervan vertrouwd is. Gehandicapten kun je hunh andicap niet euvel duiden.

  Gelukkig zijn er ook gelovigen die wel op gezond verstand aanspreekbaar zijn. Wellicht komen zij er nog eens toe met flexibele inzet van hetzelfde kritische gezonde verstand door koran, hadiths en soenna te grasduinen? Die mensen moeten natuurlijk niet meteen overvraagd worden.

  BeantwoordenVerwijderen