Gesukkel in de Keuken (4)

Garnalen

Garnalen


Garnalen pellen heb ik geleerd aan boord van een Oeverse garnalenkotter. Ze kwamen zo uit de zee. Daarna meteen gekookt en gepeld. Nooit meer heb ik ze zo geproefd.
Koop een pond Hollandse garnalen. Knak het pantser op het tweede ringetje achter de kop en wurm het staartstuk los. Druk de kop in en trek tegelijkertijd, heel voorzichtig, het vlees los. Doe het garnaaltje in een schaaltje. En niet in je mond!
Eet ze op vers wit brood met gezouten roomboter. Strooi er fijn gemalen witte peper over met daarop een klodder zelfgemaakte mayonaise. Drink er ijskoude Manzanilla bij. Trek van de koppen en pantsers een bouillon. Gebruik die als basis voor soep of risotto.

Karel Gabler

2 opmerkingen:

  1. Ik vind ze er heel eng uitzien, net ver over de uiterste houdbaarheidsdatum afgerukte vingerkootjes, ik zou geen hap door m'n keel kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen